Dades d'interès

El poble de El Molar, 228 msnm., és una població amb un terme municipal de 22,8 km2, a l’oest de la Comarca del Priorat, al Camp de Tarragona.

És limítrof amb El Masroig, Bellmunt del Priorat, Gratallops, El Lloar, La Figuera, així com La Torre de l’Espanyol i Garcia, dos municipis de la Ribera d’Ebre.

El terme, en forma de V, conté part de la llera del riu Montsant quan aquest s’uneix al riu Siurana (que en marca el límit meridional) i consta d’una orografia força accidentada, tot un conjunt de serretes i barrancs que aboquen al riu, amb els punt més alts a uns 500 m.

Malgrat que va ser un indret ocupat ja des del segle VII aC, la seva història com a municipi independent s’inicia l’any 1860, quan es deslliga de Garcia.

El motor econòmic ha oscil·lat, durant aquests segles, entre l’explotació de mines de galena (mineral de plom) i els treballs agrícoles. Actualment la base de l’economia són els conreus de vinya (dins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), olivera i ametller.

Dins el conjunt de la comarca del Priorat, El Molar és un dels municipis que, després de les grans pèrdues poblacionals dels s XIX-XX (arran de la fil·loxera, la fi de la mineria i la industrialització de territoris confrontants), ha aconseguit mantenir una població força estable durant els últims 30 anys, actualment compta amb 291 molarencs i molarenques.

Subscriure a
Menu

Menú principal